Alonso uit kritiek op Renault

[photo1]Fernando Alonso liet zich vandaag twee maal kritisch uit over het Renault F1 Team. Eerste uitte de wereldkampioen zijn kritiek aan journalisten waarna hij dit vervolgens op de officiële persconferentie herhaalde.

“Ik heb een hele goede auto en ik heb met niemand problemen in het team maar op zekere momenten heb ik dit jaar toch het gevoel gehad dat het team me in steek liet”, aldus Alonso. “Afgelopen weekend in China begreep ik bijvoorbeeld niet waarom ik met mijn teamgenoot in gevecht moest, die inhaalacties zorgen alleen voor extra risico’s.”

“De sfeer in het team is super en iedereen werkt hard, toch vindt het team het behalen van de wereldtitel bij constructeurs belangrijker dan bij de coureurs.”

Helemaal verassend zou de opstelling van Renault F1 niet zijn. Alonso vertrekt aan het einde van het jaar naar McLaren. Hij zou het “nummer een” dat hij volgend zou krijgen als hij de wereldtitel wint dus meenemen naar een van Renault’s grootste concurrenten.

Daarnaast laat Renault in zijn promotiechampagnes nadrukkelijk weten dat het de constructeurstitel in de Formule 1 won, over de rijderstitel wordt niet zoveel gesproken.

De kritiek van Alonso komt niet als een verrassing. De Spanjaard speelt net zoals zijn direct concurrent Michael Schumacher graag politieke spelletjes en zou met deze kritiek zijn team willen prikkelen en op scherp willen zetten voor de laatste twee beslissende Grand-Prix van dit jaar.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading