Trust terug in Formule 1

[photo1]Het Dordrechtse computerbedrijf Trust heeft vandaag bekend gemaakt dat het een sponsorovereenkomst heeft ondertekend met de Formule 1 renstal van Spyker. Trust is tot nu toe één van de grotere sponsoren voor Spyker F1 en zal aankomend jaar op de bolides van kleding van het team te zien zijn.

Trust stapte in 2001 met Jos Verstappen in de Formule 1. Tot 2004 sponsorde het bedrijf Arrows, Minardi, Jordan, en het DTM avontuur van Christijan Albers. Aan de autosport sponsoring kwam echter een eind omdat het bedrijf een exclusiviteitscontract had ondertekend met Jos Verstappen. Dit contract is nu afgelopen en daarom kan Trust weer in de autosport gaan sponsoren.

Trust is al meer dan 20 jaar actief met het maken van IT-producten en draagbare randapparatuur met hoogwaardige technologie voor de consumentenmarkt.

Michel Perridon, voorzitter van de raad van commissarissen van Trust International:
“We zijn erg blij dat we de sponsordeal met het Spyker F1-team rond hebben kunnen krijgen. Trust heeft een lange historie in het sponsoren van Formule 1-teams. In 2003 werd Trust officiële sponsor van Jos Verstappen, die toen voor het Formule 1-team van Minardi reed. Omdat dit op ons bedrijf een heel positief effect had, bleef Trust bij de Formule 1 betrokken door in 2004 het Jordan Grand Prix-team te sponsoren. In datzelfde jaar werd Trust ook sponsor van het DTM-team Mercedes-AMG, waar de Nederlander Christijan Albers een van de succesvolste coureurs was. Toen Chris in september van dit jaar bij het nieuwe Nederlandse Formule 1-team van Spyker kwam, was onze beslissing om weer in de Formule 1 te gaan snel genomen; Trust heeft altijd Nederlandse rijders in de Formule 1 gesteund en doet dat nog steeds. Met de nieuwe V8-motoren van Ferrari en de ongelofelijke motivatie van het Spyker F1-team zijn onze verwachtingen voor 2007 hoog gespannen!”

Colin Kolles, teambaas van het Spyker F1-team:
“Het feit dat Trust International heeft besloten tot een comeback in de Formule 1 via het Spyker F1-team getuigt heel duidelijk van het optimisme bij iedereen die bij het team is betrokken. Als technische organisatie maken we van veel elektronische innovatie gebruik. Daarom is onze samenwerking met een bedrijf dat bekend staat om zijn kwaliteitsproducten gunstig voor alle niveaus van Spyker F1. Het werk aan de nieuwe auto in de fabriek bij Silverstone is in volle gang en vordert prima. De bekendmaking van onze partnership met Trust International is een enorme stimulans voor al onze medewerkers en fans in de aanloop naar het seizoen 2007.”

Michiel Mol, directeur Formula 1, Spyker Cars NV:
“Trust is een belangrijke naam in de Nederlandse en internationale automobielsport. Ieder jong talent droomt ervan de steun van een sponsor als Trust te krijgen. Daarnaast is Trust een succesvol IT-bedrijf dat in meer dan 35 landen computerproducten verkoopt. Dat past uitstekend bij onze nieuwe positionering. Wij verheugen ons erg op de samenwerking met Trust als sponsor en zullen alles in het werk stellen om het merk nog bekender en succesvoller te maken dan het al is. De comeback van Trust in de Formule 1 is een grote overwinning voor het Spyker F1-team. Ik ben er echt trots op dat de merknaam Trust de komende jaren op onze raceauto’s zal staan.”

Christijan Albers, coureur Spyker F1-team:
“Ik ben ontzettend blij dat ik Trust weer als sponsor heb. Ze hebben mij in de DTM gesponsord en die samenwerking verliep uitstekend. Ik ben erg te spreken over de mensen en hun producten en ik ben trots en dankbaar dat zij me ondersteunen”.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading