F1 Nieuws

Andretti legt zich niet neer bij F1-besluit: team opent nieuwe fabriek in Silverstone

Andretti legt zich niet neer bij F1-besluit: team opent nieuwe fabriek in Silverstone
BSR Agency
F1 Nieuws

Andretti legt zich niet neer bij F1-besluit: team opent nieuwe fabriek in Silverstone

Andretti legt zich niet neer bij F1-besluit: team opent nieuwe fabriek in Silverstone
BSR Agency

Andretti Global, het team waarmee de familie Andretti wil toetreden tot de Formule 1, laat het er niet bij zitten. De Amerikaanse formatie heeft namelijk aan hagelnieuwe Formule 1-fabriek geopend in Silverstone.

Lange tijd was de mogelijke toetreding van Andretti Global tot de Formule 1 onderwerp van gesprek. Eerder dit jaar werd echter bekend dat de Amerikaanse formatie niet zou mogen toetreden tot de Formule 1 in 2025 of -26, omdat de Formule 1-organisatie van mening was dat Andretti Global niet genoeg waarde zou toevoegen aan de sport.

Ook was de Formule 1-organisatie bang dat Andretti Global niet mee zou komen met de rest van het veld. Met andere woorden: dat het team veldvulling zou worden. Een aparte beslissing, zeker gezien het feit dat de FIA Andretti Global wél toestemming gaf om toe te treden tot de Formule 1.

Samenwerking met Cadillac?

De Formule 1-organisatie liet echter weten dat er anders over Andretti's Formule 1-project zou worden gedacht als er een samenwerking met Cadillac zou worden aangegaan. De Amerikaanse autofabrikant mikt echter pas op 2028 om een eigen Formule 1-motor te maken en dus lijkt Adretti Global nog even te moeten wachten. Of toch niet?

Middels een persbericht heeft de Amerikaanse renstal namelijk laten weten dat het een hagelnieuwe Formule 1-fabriek heeft geopend in Silverstone. Daar zouden volgens het persbericht ook al 80 Cadillac-medewerkers werkzaam zijn.

Persbericht Andretti

"We zijn begonnen aan de volgende fase van onze voorbereidingen om deel te nemen aan het Formule 1-kampioenschap met de opening van een nieuwe faciliteit in Silverstone Park in het Verenigd Koninkrijk. Samen met het bestaande personeelsbestand van Andretti Cadillac UK, dat ongeveer 80 mensen telt, hadden we vandaag de eer om dit nieuwe Britse thuis voor onze Andretti-familie in te wijden," begint het statement van Andretti Global.

"Het nieuwe gebouw van 48.000 vierkante meter is een mijlpaal voor Andretti Global. Het is een onafhankelijk pand op eigen naam met de mogelijkheid om de activiteiten op te schalen als de situatie zich ontwikkelt. De flexibele ruimte zal productiefaciliteiten huisvesten, waaronder patroon-, model- en machinewerkplaatsen, ADM, elektronica, R&D en extra kantoor- en vergaderfaciliteiten. Deze nieuwe ruimte blijft hand in hand gaan met onze belangrijkste Andretti-vestiging in Indiana en onze Formule E-faciliteit in Banbury en wordt een samenwerkingslocatie voor onze wereldwijde familie van raceteams.

Tot nu toe is het F1-project verdeeld over vestigingen in Silverstone, Indiana en het GM Tech Center in North Carolina. Onze voorbereidingen zijn al enige tijd geleden begonnen met een focus op kritieke activiteiten zoals het samenstellen van het belangrijkste personeel en het focussen op activiteiten met een lange doorlooptijd, waaronder aerodynamisch ontwerp, mechanisch ontwerp en voertuigdynamica. De nieuwe faciliteit zal in fasen worden voltooid, afhankelijk van de commerciële en sportieve behoeften en de personeelsbehoeften.

We hebben gezegd dat ons werk in hoog tempo doorgaat - deze nieuwe faciliteit belichaamt dat werk. Terwijl we bouwen aan een Amerikaans fabrieksteam, is een Europese basis een geweldige manier om de beste F1-talenten aan te trekken en de modernste machines te installeren," aldus het statement van de Amerikaanse fabrikant.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties