Arrows verlengt samenwerking Bridgestone

Orange Arrows heeft vandaag bekend gemaakt dat het zijn samenwerking met bandenfabrikant Bridgestone tot 2002 en daarna heeft verlengt.

Teambaas Tom Walkinshaw over de samenwerking:” Bridgestone is een van onze partners waar we een contract voor langere duur mee hebben. Onze relatie met Bridgestone is zeer goed omdat Bridgestone en Arrows hetzelfde doel hebben, succes behalen. In een tijd dat de ontwikkeling van de banden directe invloed heeft op de prestaties is het fantastisch nieuws dat we continuïteit kunnen scheppen in een van onze succesvolste samenwerkingen.

Hiroshi Yasukawa, directeur van Bridgestone voegde toe:”Door toe te stemmen om in 1996 met ons te gaan werken, om ons debuut in 1997 voor te bereiden, gaf Arrows aan het volste vertrouwen in ons te hebben. We zijn niet vergeten nu we het 6e jaar van onze samenwerking ingaan dat we kunnen tellen op het vertrouwen en behulpzaamheid van het team. In 2002 zal voor Arrows en Bridgestone een nieuw tijdperk beginnen, Bridgestone zal Arrows zoveel als mogelijk bijstaan met technische ondersteuning zodat het team kan behalen wat het verdiend, succes.”

In 1996 testten Damon Hill en Jos Verstappen de Bridgestone banden voor het eerst uit, Arrows ontwikkelde toentertijd de banden die in 1997 tijdens het debuut van Bridgestone gebruikt werden. Sinds 1997 rijdt Arrows op Bridgestone banden, volgend seizoen zal Jos Verstappen dus opnieuw op Bridgestone rubber van start gaan. Naast Arrows zullen ook Ferrari, Sauber, Jordan, British American Racing, en waarschijnlijk ook European- Minardi op Bridgestone banden van start gaan.

Loading