BMW in vrije trainingen niet op vol vermogen

BMW heeft op de presentatie van Williams bekend gemaakt dat het team tijdens de vrije trainingen in de Grand-Prix niet met vol vermogen zal rijden. BMW schroeft het vermogen van de motoren terug zodat de betrouwbaarheid van de motor gegarandeerd is.

Alle Formule 1 motoren moeten dit jaar twee Grand-Prix meegaan. Om de betrouwbaarheid te garanderen zal het team van Williams in de vrije trainingen voor de Grand-Prix dus niet op volle snelheid rijden. In de kwalificatie en de race haalt BMW de restricties op de motoren weg. Minder kilometers rijden in de vrije trainingen vond Williams geen optie, mogelijk kiezen andere Formule 1 teams wel voor deze mogelijkheid.

Tevens maakte BMW bekend dat de nieuwe BMW P84/5 motor minder dan 90 kilogram weegt. De motor bestaat uit 5000 onderdelen en het kost 100 manuren om een BMW P84/5 te bouwen. De BMW motor is wel iets minder krachtig dan de motor van vorig seizoen. De verwachting is echter dat de BMW motor dit seizoen opnieuw één van de sterkste motoren van het Formule 1 veld zal zijn.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading