Ferrari tot tenminste 2012 in Formule 1

[photo1]Een grote verrassing, zo mag het persbericht dat Ferrari vanmiddag de wereld in stuurde genoemd worden. De Italiaanse Formule 1 renstal maakte namelijk bekend een nieuwe concorde overeenkomst ondertekend te hebben, dit betekend dat Ferrari niet langer een rivaliserend kampioenschap zal oprichten en tot tenminste 2012 in de Formule 1 actief zal zijn.

Bernie Ecclestone heeft de teams meer geld beloofd en Ferrari is het eerst team dat bekend maakt een nieuwe overeenkomst te hebben ondertekend. De verwachting is dat de andere teams snel zullen volgen.

De oude concorde overeenkomst die in 1996 door alle teams werd ondertekend zou eind 2007 aflopen. Enkele teams dreigden met opstarten van een eigen kampioenschap omdat de Formule 1 de teams te weinig geld zou geven. Nu Ecclestone een groter gedeelte van de inkomsten van de televisierechten aan de teams zal geven lijkt het probleem te zijn opgelost. Slechts weinigen geloven nu het rivaliserende kampioenschap, het GPWC, nog een lang leven beschoren zal zijn.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading