Bourdais heeft problemen met STR3

[photo1]Sebastian Bourdais zegt een structureel probleem met het Scuderia Toro Rosso chassis. Sinds Toro Rosso in de loop van dit seizoen gebruik is gaan maken van het nieuwe chassis STR3 heeft de Fransman problemen om zijn teamgenoot Sebastian Vettel bij te benen.

“Ik voorlopig nog geen einde aan de problemen”, aldus Bourdais. “Er is geen technische oplossing, het is een karakteristiek van de auto waar ik niet mee over weg kan.”

De STT3 wordt door een Ferrari motor aangedreven en is ontwikkelt door Adrian Newey. De ST3 wordt ook gebruikt door het zusterteam van Toro Rosos, Red Bull Racing.
“Het probleem is dat ik de enige van onze vier coureurs ben die klaagt. En Toro Rosso is niet het team dat over de ontwikkeling van de auto gaat.”

Bourdais reed de afgelopen jaren in Amerika waar hij oppermachtig was. In de Formule 1 heeft de Fransman vooralsnog niet weten te imponeren. Toro Rosso teambaas Gerhard Berger wilde Bourdais onlangs nog geen duidelijkheid geven over zijn toekomst, Berger wil afwachten wat Bourdais in de tweede seizoenshelft op het circuit laat zien.