Klien wil blijven testen bij BMW Sauber

[photo1]Cristian Klien wil testcoureur blijven bij BMW Sauber. De 23-jarige Oostenrijker die eerder Grand-Prix reed voor Jaguar en Red Bull wil graag racen in de Formule 1 maar ziet het teststoeltje voorlopig als zijn beste optie.

Vorig jaar testte Klien eenmalig voor Spyker F1 (huidige Force India F1 red.) op het circuit van Spa-Francorchamps. De auto van Spyker F1 is de basis van de huidige bolide Force India F1 bolide, racen voor dat team ziet Klien niet zitten:
“Ik test liever bij BMW Sauber dan dat ik race bij Force India F1. Natuurlijk werken er ook bij Force India F1 veel goede mensen maar met hun auto kun je eigenlijk alleen je talent laten zien als het regent.”

Klien nam dit jaar ook deel aan de 24 uur van Le Mans voor het team van Peugeot. Eerder werd de coureur ook nog in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Amerika
“Ik wil graag bij BMW Sauber blijven, ik zou dat volgend jaar mogelijk weer combineren met een deelname aan de 24 uur van Le Mans. Racen in GP2 of Amerika zie ik niet zitten, GP2 zou voor mij een stap terug zijn. En in Amerika vind ik het op de ovals racen te gevaarlijk.”

Loading