Branson vind kritiek Ferrari onterecht

Sir Richard Branson baalt van de kritiek die Ferrari deze week op zijn Formule 1 – renstal Virgin uitte, de steenrijke Brit vindt de kritiek ongepast.

Ferrari uitte de kritiek deze week in een column op haar officiele website, Branson vindt het niet terecht:
“Ik vind het een beetje triest dat Ferrari dit zegt. Formule 1 heeft nieuwe teams nodig en Ferrari werkt deze teams alleen tegen. Nieuwe reglementen die in het voordeel van de nieuwe teams werken werden door Ferrari tegen gehouden. Ferrari zou deze nieuwe teams juist moeten verwelkomen, het maakt de Formule 1 alleen maar boeiender.”

Virgin debuteert dit jaar al eerst team met een auto die volledig met computertechnologie is ontworpen, vanwege deze revolutionere methode van ontwerpen kreeg het team al veel kritiek. Zo liet ook Jos Verstappen weten: “Ik hoop dat niet de vliegtuigen van Virgin ook alleen met de computer zijn ontworpen, want dan stap ik nooit meer in een vliegtuig van Virgin.”

De gevestigde orde van de Formule 1 werken allen zeer intensief met de windtunnel, Virgin zegt deze niet nodig te hebben. Zonder de windtunnel bespaart Virgin tientallen miljoenen op jaarbasis.

(pg)