Comeback Villeneuve ver weg

Jacques Villeneuve was gisteren ook in Montreal aanwezig om op het circuit dat vernoemd is naar zijn vader aan een comeback in de Formule 1 te werken.

“Ik denk nog steeds dat ik er klaar voor ben”, aldus Villeneuve. “Ik ben gemotiveerd en kan zo instappen. Ik weet dat het moeilijk is maar ik wil mezelf nog een kans geven, ik ben nog niet klaar met de Formule 1.”

Villeneuve reed voor het laatst Formule 1 in 2006 voor BMW Sauber, de Canadees stelde toen zwaar teleur. Inmiddels is de wereldkampioen van 1997 39 jaar oud en lijkt een comeback verder weg dan ooit.

Voor de start van het seizoen sprak Villeneuve met Stefan GP dat met een Toyota chassis in Bahrein aan de start wilde komen, het hele project werd echter vroegtijdig afgeblazen.

“Ik geef mezelf tot december”, aldus Villeneuve. “Het grappige is dat Schumacher nu ook terug is, hij reed ook voor het laatst in 2006. Als je eenmaal een racer bent blijft dat altijd in je. Maar de teams willen geen risico’s meer nemen, het wordt heel moeilijk. Maar ik heb nog een paar maanden te gaan.”

(pg)