Degelijke kwalificatie Robert Doornbos

[photo1]Op de 5.793 kilometer lange Autodromo Nazionale di Monza heeft Robert Doornbos zich vandaag als 18e gekwalificeerd voor de 53 ronden tellende Grand Prix van Italië op zondagmiddag. De Rotterdamse Minardi-coureur zette in zijn vliegende ronde een tijd neer van 1:24.904, waarmee hij naast Narain Karthikeyan ook zijn teamgenoot Christijan Albers achter zich liet. Vanaf de negende startrij zal Doornbos morgenmiddag om 14:00 uur naast Tiago Monteiro starten.

Ook in de derde en vierde vrije training op zaterdagochtend liet Doornbos zien uit het juiste racehout gesneden te zijn. In de twee 45 minuten durende sessies verbeterde Doornbos niet alleen zijn snelste tijd van vrijdagmiddag met een halve seconde maar bleef de 23-jarige Nederlander in beide trainingen ook zijn teamgenoot met een zelfde marge voor.

Robert Doornbos: “Een strak kwalificatierondje! In alle trainingen was ik al best snel, dus ik startte met een goed zelfvertrouwen mijn vierde F1 kwalificatie. Cosworth en Bridgestone hebben hier beiden een prima job gedaan. Gelet op mijn strategie ben ik blij tussen beide Jordans te staan en ik kijk dan ook uit naar een spannende race met als doel morgen weer mijn oud-teamgenoten te verslaan!”

Bron: Insight F1 Motorsport Report

Loading