Derde bolide kost bakken met geld

Het BMW Williams F1 Team heeft berekend dat het inzetten van een derde bolide tijdens de trainingen voor de Grand-Prix van vorig jaar ongeveer 8 miljoen Euro kost. De kosten zijn zo hoog omdat er naast het bouwen van extra chassis ook extra personeel nodig zijn, en extra motoren nodig zijn. De transportkosten zullen ook flink stijgen.

De Formule 1 renstal van Renault die vorig jaar met Allan McNish als derde coureur reden bevestigen de hoge kosten. Volgens Renault zijn er meer mensen op het circuit nodig maar is er ook in de fabriek extra mankracht nodig. Daarnaast moet Renault ook vrachtwagens aanpassen om de derde bolide te kunnen vervoeren.

Het rijden van de trainingen met drie bolides is dus erg duur, zeker voor de kleine privé teams. Sauber zette om die reden vorig jaar geen derde bolide in. Jordan en Minardi deden dit wel omdat zij coureurs konden vinden die het nodige sponsorgeld meebrachten.

Mocht de Formule 1 volgend jaar geen 20 auto’s aan de start kunnen brengen dan worden de andere teams verplicht met drie auto’s te gaan rijden. Kleine teams zoals Jordan, Minardi, en Sauber hebben al aangegeven dit niet te kunnen betalen. Formule 1 tycoon Bernie Ecclestone heeft inmiddels verschillende keren gezegd dat er volgend jaar met 20 auto’s wordt gereden en dat er dus geen derde bolide nodig is, waar Ecclestone dit op baseert blijft vooralsnog een vraagteken.

Loading