Mexico terug op Formule 1 kalender

Mexico heeft een vijfjarige deal met Bernie Ecclestone ondertekend. Vanaf 2006 zal Mexico weer een Grand-Prix organiseren, het land zal een geheel nieuw circuit bouwen nabij de badplaats Cancun.

De deal is nog wel onder voorbehoud, zo moet Mexico een geheel nieuw circuit bouwen dat aan alle eisen van Ecclestone moet voldoen. Zo moet het circuit zeer modern zijn en moet het ook voor 2006 gereed zijn. In Mexico heeft men voor de bouw van het circuit 70 miljoen Amerikaanse Dollars uitgetrokken.

Het circuit zal worden ontworpen door de Duitse ontwerper Hermann Tilke, Tilke ontwierp al veel circuits waaronder die van Bahrein, en Sepang. Tilke zegt in Mexico een erg snel circuit te gaan bouwen.
“Het zal een circuit worden met bochten waarin zeer hoge snelheden worden bereikt, ik wil deze afwisselen met scherpe bochten zodat er niet alleen een uitdagende baan bestaat maar dat er ook voldoende kansen zijn om elkaar te passeren.”

In januari zal de eerste heipaal de grond ingaan zodat de deadline van Ecclestone ruim zal worden gehaald. Mexico stond tussen 1960 en 1992 regelmatig op de Formule 1 kalender. Toen werd er gereden op een circuit nabij Mexico stad. Dat circuit was geliefd bij de coureurs en fans, in 1992 werd het circuit echter van de kalender geschrapt omdat het te verouderd was.

Loading