Doornbos derde rijder Jordan

Robert Doornbos zal aanstaande vrijdag al zijn debuut in de Formule 1 maken. De “Formule 3000 rookie of the year” zal Timo Glock bij Jordan vervangen die op zijn beurt Giorgio Pantano vervangt als Jordan piloot. Dankzij de steun van Muermans Group en Burgfonds kan Doornbos de laatste drie Grand-Prix voor Jordan in actie komen.

De geboren Rotterdammer is momenteel al in China waar hij zich met de Formule 1 renstal van Jordan voorbereid op de Grand-Prix. Vorige week liet Doornbos al een stoeltje schuimen op de Jordan fabriek nabij Silverstone.

“Na een fantastisch seizoen in het FIA International Formule 3000 kampioenschap is dit werkelijk een prachtige verdere stap in mijn carrière”, aldus de 22-jarige Robert Doornbos. “Hoewel het één en ander vrij snel tot stand kwam, ben ik er mentaal en fysiek helemaal klaar voor. Graag wil ik mijn sponsoren Muermans Group en Burgfonds dan ook uit de grond van mijn hart bedanken voor deze schitterende mogelijkheid die ik met beide handen aan zal grijpen”

Ook Eddie Jordan liet zich positief uit over de Jonge Nederlander.
“Ik ben erg blij dat we Robert deze onverwachte mogelijkheid kunnen bieden. Hij heeft dit seizoen een indrukwekkende vorm laten zien met Arden. Hij hield prima stand tegenover een dominerende teamgenoot. Winnen op Spa is een fantastische prestatie, omdat het een echt rijderscircuit is.”

Loading