Doornbos krijgt opnieuw Jordan test

[photo1]Tijdens de aanstaande testsessie van Jordan Grand Prix deze week op Jerez de la Frontera, zal Robert Doornbos van 01 tot en met 04 december hernieuwd plaatsnemen achter het stuur van de 2005 interim wagen van het team. Doornbos, de laatste drie Grand Prix actief was als test- en reserverijder voor Jordan GP, is omwille zijn reeds opgedane kennis en ervaring gevraagd om de aftrap te verzorgen van de circuitvoorbereidingen voor volgend jaar.

Tijdens de aanstaande testweek op Jerez de la Frontera zal Jordan Grand Prix met twee wagens aantreden om data te verzamelen ter ondersteuning van haar ontwikkeling aan de definitieve 2005 bolide. Robert Doornbos zal deze week als enige coureur testen in de 2005 interim wagen, welke reeds voorzien is van alle aerodynamische specificaties conform het 2005 reglement.

Nadat Doornbos in oktober op het NASA-vliegveld te Elvington (Engeland) al kennis had gemaakt met de aangepaste EJ-14, zal de Rotterdammer volgende week dus de eerste volledige circuittest voor het team afleggen op Zuid-Spaanse bodem.

Doornbos: “Ik ben erg trots om door het team gevraagd te zijn hen te ondersteunen in hun voorbereidingen op volgend jaar. De afgelopen weken heb ik me in Italië goed fysiek en mentaal voorbereid om een dergelijke uitdaging aan te gaan. Met de interim wagen zullen we deze week veel kilometers afleggen om vooral relevante technische data te verzamelen. Het accent zal dus niet op rondetijden liggen, omdat deze door de (reglementaire) aerodynamische beperkingen niet te vergelijken zijn met de huidige wagen.”

INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT

Loading