Doornbos met KPN naar Minardi?

[photo1]Het gonst van de geruchten omtrent Robert Doornbos in de paddock van het circuit van Magny-Cours. Vrijdag kwam de Nederlander plotseling met KPN logo’s de baan op, vandaag gaat het gerucht dat de coureur een voorcontract met de Formule 1 renstal van Minardi heeft ondertekent.

Zonder enige aankondiging, wat gebruikelijk is in de Formule 1, pronkte de logo’s van KPN vrijdag plotseling de Jordan en helm van Doornbos.
“Het gaat voorlopig om een contract voor twee races”, aldus een woordvoerster van Jordan. “Har Muermans heeft Robert Doornbos en KPN tijdens de Grand-Prix van Monaco met elkaar in contact gebracht. De gesprekken zijn goed verlopen waarna KPN hier voor het eerst op de auto staat.”

“Voor KPN is het een nieuw gebied van sponsoring, voorlopig experimenteren zij. In Engeland zullen de logo’s van KPN van ook op de Jordan te zien zijn, daarna bekijkt KPN of men doorgaat met de sponsoring. Voorlopig is KPN erg tevreden.”

Doornbos was dit weekend niet alleen bij Jordan te vinden. De Nederlander ging op bezoek bij Minardi. De teamgenoot van Christijan Albers, Patrick Friesacher, kampt namelijk al enige tijd met een betalingsachterstand. Het gerucht gaat dat de Oostenrijker uit zijn auto wordt gezet als hij niet voor aanstaande zaterdag betaald.

“Ik kan hier weinig over zeggen”, aldus teambaas Paul Stoddart. “Iedereen weet dat Minardi coureur nodig heeft die geld meebrengen. Op dit moment is Patrick Friesacher onze coureur, meer wil ik er niet over kwijt.”

Opvallend is wel dat de managers van Zsolt Baumgartner, Bas Leinders, en Robert Doornbos nadrukkelijk met Paul Stoddart werden gesignaleerd. Volgens de website F1Racing.net heeft Doornbos inmiddels een voorcontract met Minardi ondertekend. Dit betekend dat als Friesacher niet voor aanstaande zaterdag betaald dat Doornbos dan tijdens de Grand-Prix van Duitsland op de Hockenheimring zijn stoeltje zal overnemen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading