Doornbos valt uit met hydraulische problemen

[photo1]In een race die gedomineerd werd door Kimi Raikkonen, heeft Robert Doornbos na 28 ronden het strijdtoneel moeten verlaten met een hydraulisch probleem. De 23-jarige debutant bij de Italiaanse renstal van Minardi reed tot dat moment een ijzersterke race waarbij hij onder andere zijn teamgenoot Christijan Albers te snel af was.

Net als de vorige Grand Prix in Duitsland verloopt ook de start op de Hungaroring niet zonder problemen. Doordat Christian Klien, Rubens Barrichello, Ralf Schumacher, Fernando Alonso en David Coulthard allen betrokken raken in diverse incidenten, kan Doornbos al in de eerste ronde opschuiven naar de 15e positie, vlak achter zijn teamgenoot Christijan Albers.
Wanneer Barrichello en Alonso hun opmars door het veld maken, vallen beide Minardi coureurs vlak voordat ze hun eerste pitstop maken twee posities terug.

De strategie van Doornbos, om met meer benzine van start te gaan, pakt goed uit wanneer de Rotterdammer na zijn pitstop in ronde 18 voor zijn teamgenoot de baan opkomt. Doornbos loopt vanaf dat moment ronde na ronde hard in op Narain Karthikeyan, die voor hem op de vijftiende positie ligt, en bouwt tegelijkertijd ook een gestage afstand op ten opzichte van zijn teamgenoot. In de achtentwintigste ronde komt Doornbos’ opmars echter tot een einde, wanneer hij de race moet verlaten met een hydraulisch probleem.

Robert Doornbos: “Enorm jammer dat we de race niet hebben kunnen finishen. Mijn snelheid was goed, en we hadden de juiste keuze gemaakt in zowel onze strategie als banden. Met de Jordan van Karthikeyan in mijn vizier viel opeens de hydraulica weg, waardoor ik de auto aan de kant moest zetten. Geen probleem, het is en blijft immers een mechanische sport. Ik kijk nu uit naar volgende week zondag, waar ik in mijn thuisstad Rotterdam een show zal geven in mijn Minardi tijdens het ‘Monaco aan de Maas’ evenement. Ik hoop dat ik alle Nederlandse F1 fans daar mag tegenkomen!”

Bron: InsightF1 Motorsport Report

Loading