Doornbos in eerste kwalificatie voor de Jordan’s

[photo1]Op een lichtbewolkte Hockenheimring heeft Minardi-coureur Robert Doornbos zich vanmiddag met zijn teamgenoot Christijan Albers voor beide Jordan’s weten te kwalificeren. In een solide ronde zette Doornbos een tijd van 1:18.313 op de klokken, welke hem morgen de 17e startpositie oplevert voor de 67 ronden tellende Grand Prix van Duitsland.

Al in de derde en vierde vrije training op zaterdagochtend bleken beide Minardi’s al net wat competitiever als de bolides van Doornbos’voormalige teamgenoten Karthikeyan en Monteiro. Samen met zijn engineer Riccardo Adami zag Doornbos kans om in 31 ronden zijn snelste tijd van gistermiddag (1:17.978) te verbeteren naar 1:16.912. Hoewel de 23-jarige Rotterdammer in zijn kwalificatieronde op het 4,574 kilometer lange circuit onder de rook van Heidelberg enige marge reserveerde, mag de debutant morgen de PS05 met startnummer 20 toch vanaf een verdienstelijke 9e startrij zetten.

Robert Doornbos: “Ik ben heel tevreden. Ik heb gisteren en vandaag met name veel gewerkt aan onze race-afstelling, en ben blij met de continue vorderingen die we maken. Omdat deze vorm van kwalificeren nieuw voor me is, heb ik in mijn ‘flying lap’ wat rustiger aangedaan als vanmorgen. Ik hoop dat we morgen in de race ook samen dit tempo kunnen vasthouden, zodat we wellicht een mooie race met de Jordan’s aan kunnen gaan!”

Bron: InsightF1 Motorsport Report

Loading