Dramatische race DHL Jordan Honda

[photo1]Het DHL Jordan Grand-Prix team kende vandaag een dramatische race. Italiaan Gaincarlo Fisichella tikte na de start teamgenoot Takuma Sato van de baan.

Fisichella kwam na de pits, er werd een voorvleugel vervangen. De schade aan de bolide was echter te groot en daarom viel Fisichella in ronde 34 uit.

Sato had schade aan de sidepods, achtervleugel, en banden. Na de pitstop kon Sato zijn weg vervolgen, na een moeilijke race finishte de Japanner als 16e en laatste.

[photo2]”Ik maakte een goede start en zat tussen Panis en twee Toyota’s toen Fisichella me raakte.” aldus Takuma Sato. “Het is klein beetje teleurstellend dat deze dingen gebeuren. Het is een hele krappe bocht en iedereen wil er zo snel mogelijk doorheen, ik kan Gaincarlo Fisichella de schuld niet geven. Na het ongeluk heb ik hard gewerkt om de bolide toch aan de finish te brengen.”

Gaincarlo Fisichella:
“Ik weet niet helemaal zeker wat er gebeurde, ik remde voor de eerste bocht, en ik denk dat iemand me raakte. Ik verloor plotseling alle grip en belande in de bolide van Takuma Sato. Na het ongeluk was de bolide niet te rijden, het had geen zin meer en daarom heb ik de bolide in de pitbox gezet. Het is teleurstellend om mijn 100e Grand-Prix zo te beeindigen, ik kijk uit naar de volgende race.”

“Het ging vandaag heel erg goed in de warm-up, het zag er goed uit” aldus teambaas Eddie Jordan. “Het was een slechte race, maar we moeten vooruitkijken, daarom kijken we uit naar Silverstone.”

Loading