Monteiro bevestigd deal met Midland

[photo1]De Portugees die dit seizoen zijn debuut maakte in de Formule 1 bij het team van Jordan/Midland heeft tegenover de Portugese media bevestigd dat hij een contract heeft getekend bij Midland. Hiermee wordt hij de teamgenoot van de Nederlanders Christijan Albers en Nicky Pastorelli.

Monteiro kon nog geen details geven over de deal, maar hij vertelde dat hij al lange tijd dichtbij de deal zat. “Je kunt echter nooit honderd procent zeker zijn. Het was dus duidelijk een grote opluchting om te horen dat de deal rond was,” aldus een tevreden Tiago Monteiro.

Met de bekendmaking kan Monteiro zich nu volledig gaan richten op het nieuwe seizoen, waar hij veel van verwacht. “We hebben nu nog vier maanden te gaan, terwijl ik vorig jaar slechts één maand voorbereiding had. Bovendien stond vorig jaar vooral in het teken van kennismaken, zowel voor de coureurs als voor het management. Nu kunnen we verder gaan op de opgedane kennis van afgelopen seizoen.”

“Voor het nieuwe jaar hebben we ook meer financiële middelen tot onze beschikking. We krijgen een nieuwe wagen, waarbij bovendien rekening is gehouden met mijn wensen. Het team zal tot vlak voor het seizoen aan de aërodynamica blijven werken wat alleen maar beter is voor de ontwikkeling. We zullen geen races gaan winnen, maar ik denk dat we volgend jaar beter mee kunnen komen dan in 2005 het geval was.”

Monteiro wist tijdens de Grote Prijs van Amerika een derde plaats te behalen, en ook tijdens de Grand Prix van België scoorde de Portugees punten voor het Jordan/Midland team.

Opvallend was dat Monteiro net als Christijan Albers was gevraagd om te gaan testen bij het team van Williams. “Om mijn leeftijd, op dit punt in mijn carrière, is elke race die ik rij belangrijk. Ik ben er trots op dat Williams me heeft benaderd, maar Frank Williams begreep ook dat ik liever wil racen,” besluit Tiago Monteiro.

Nancy Breebaart
F1News.nl