FIA past technische keuring aan

[photo1]De FIA heeft de technische keuring voor de flexibiliteit van aërodynamische onderdelen aangepast. De FIA laat nu weten dat er vanaf de Grand-Prix van Maleisië, op een andere manier zal worden gekeurd.

De aanpassing van de keuring is een reactie op een verzoek van McLaren. McLaren vroeg de FIA of de bodemplaat die Ferrari en BMW Sauber gebruiken legaal is. McLaren vroeg zich namelijk af of Ferrari en BMW Sauber de regels niet verkeerd geïnterpreteerd zouden hebben.

Ferrari en BMW Sauber zouden gebruik maken van een flexibele bodemplaat. De bodemplaat zou door middel van veren kunnen bewegen. Op deze manier zouden beide teams op het rechte stuk snelheid winnen en in de bochten aan grip.

Hoe de FIA nu precies zal keuren is niet helemaal duidelijk. Wel is bekend dat de FIA de aërodynamische onderdelen wil testen op flexibiliteit waarbij de invloed van bijvoorbeeld veren niet in mee mag worden genomen. Op deze manier zouden de bodemplaten die Ferrari en BMW Sauber in Australië gebruikten in Maleisië illegaal worden verklaard.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading