“Ik praat niet met Ferrari” – Fernando Alonso

Fernando Alonso heeft de geruchten die weten te melden dat hij vanaf 2011 voor Ferrari zou uitkomen maar weer eens duidelijk ontkent. Op de persconferentie voor de Grand-Prix van Duitsland liet Alonso weten niet met Ferrari te praten.

De geruchten werden vandaag weer sterker nadat Spaanse en Italiaanse media meldden dat Alonso inmiddels een contract zou hebben ondertekent.
“Nee, nee, en nog eens nee”, aldus Alonso. “Ik heb geen contract getekend met Ferrari en praat ook niet met ze voor volgend jaar. Wat ik wel zou willen is een auto waarmee ik voor de titel kan strijden. De laatste auto die ik had die dat kon was de McLaren (in 2007 red.).”

Alonso wist vorig jaar in de tweede seizoenshelft wel races te winnen voor Renault.
“Dat klopt, maar onze auto was toen niet de beste en we hadden ook wat geluk. We hebben de auto vorig jaar door het seizoen heen flink kunnen verbeteren, dat wordt dit jaar moeilijker.”

“Het is duidelijk dat ik het winnende gevoel een beetje mis, maar dat is niet het einde van de wereld. Je moet het accepteren, het is nu eenmaal niet anders. Het is Formule 1, bij ons speelt de snelheid van de auto een belangrijke rol.”

“Kijk iedereen is er wel over eens dat Michael Schumacher in de jaren ’90 de beste coureur was. Maar ook hij won tussen 1996 en 1999 geen titel, en dat wil wat zeggen als misschien wel de beste coureur ooit vier seizoenen op rij niet wint. Dat komt puur en alleen omdat hij toen het materiaal niet had.”

“Ik moet wachten en me mentaal voorbereiden op het moment dat ik wel mijn derde wereldtitel zou kunnen halen.”