Jaguar zet alles op alles

[photo1]De Formule 1 renstal van Jaguar wil in de laatste twee Grand-Prix’s van het team optimaal presteren. Na de Grand-Prix van Brazilië zal het team worden opgedoekt.

Mark Webber zal tijdens beide Grand-Prix de beschikking krijgen over een verbeterd chassis. Cristian Klien reed tijdens de Grand-Prix van China al met deze bolide. De bolide was aanvankelijk bedoeld als ontwikkelingsbolide van 2005.

De ontwikkelingen voor volgend jaar zijn echter grotendeels stopgezet. Jaguar haalt nu dus alles uit de kast, men wil kost wat kost Toyota voorblijven in het stand om de constructeurskampioenschap. Dit levert het team enkele miljoenen Euro’s, dit geld zal voor de nieuwe eigenaar van het team zijn. Dit zal de hoogte van het bedrag dat Ford voor het team zal ontvangen zeker niet schaden.

Het nieuwe chassis is overigens vooral lichter waardoor er met balast kan worden geschoven, dit moet vooral de wegligging van de Jaguar ten goede komen. Cristian Klien komt overigens gewoon met de “standaard” Jaguar, zoals die het hele seizoen al wordt gebruikt, in actie.