Klaar voor 2022? Bereid je voor op een spetterend F 1 seizoen!

pexels-photo-8766268.jpeg

Nog een paar maanden en het nieuwe Formule 1 seizoen gaat van start. Het is de 73e keer dat het wereldkampioenschap autoraces plaats zal vinden. Ben jij er al klaar voor? Ontdek hier de belangrijkste zaken die je moet weten om je goed voor te bereiden op het komende seizoen.

Formule 1 in 2022: nieuw design van racewagens

Vanaf 2022 ziet het ontwerp van de formule 1 wagens er anders uit. Het gaat om een aantal revolutionaire wijzigingen die vooral bedoeld zijn om de coureurs nog beter te laten presteren. Wat het meest opvalt is de nieuwe vormgeving van de voor- en achtervleugels, de grotere wielen en de kleinere spatborden bij de voorwielen. Verder is de neus van de racewagens groter dan voorheen en  de vloer voorzien van innovatieve tunnels. Al deze aspecten dragen bij aan een betere grip op het raceparcours en een verbeterde aerodynamica.

Coureurs en teams

Op dit moment is de samenstelling van de raceteams nog niet helemaal bekend. Onze grote favoriet Max Verstappen zal echter ook in 2022 weer rijden voor het Red Bull Team. Het zal zijn zevende jaar binnen dit succesvolle team zijn. Teammaat Sergio Perez racet volgend jaar ook weer bij Red Bull. Geduchte concurrent Lewis Hamilton blijft rijden voor Mercedes. Valtteri Boras stapt over naar Alfa Romeo. Snelheidsduivel Lando Norris zien we wederom terug bij McLaren. Topcoureurs die binnen het team van Ferrari blijven zijn Carlos Sainz en Charles Leclerc.

Het kampioenschap zelf

Vanaf 2022 voegt Miami zich bij de locaties waar een Grand Prix verreden zal worden. Het circuit in deze Amerikaanse stad heeft een lengte van 5,41 kilometer, negentien bochten en drie rechte stukken. De race in de staat Florida zal de tweede, naast Austin in Texas, in de VS zijn. De verwachting is dat dit de populariteit van de Formule 1 in Amerika een enorme boost zal geven. Een andere belangrijke verandering is dat de opzet van de races in Monaco vanaf 2022 hetzelfde zal zijn als die van de andere races. Dit betekent dat er alleen in het weekend geracet wordt. Binnenkort komen er meer aankondigingen over hoe het kampioenschap er in 2022 uit zal zien. De verwachting is dat de publicatie van de definitieve kalender medio oktober volgt.

Basics en het laatste nieuws voor Formule 1 fans

Zorg dat je op de hoogte blijft van het laatste Formule 1 nieuws! Dit doe je door onze website dagelijks te checken. Verder is het slim om je te oriënteren op leuke fanartikelen. Hiermee laat je zien wie jouw favoriet is. Kijk bijvoorbeeld eens naar de officiële webshop van Max Verstappen of bezoek de f1store met fanartikelen van elk team. Je vindt er de beste basics voor je outfit, zoals gave shirts, stoere caps en toffe rugzakken. Ook voor een mooi schaalmodel van een raceauto kun je hier terecht. Zoek je een voordelige manier om zelf auto te rijden? Dan is het wellicht interessant om eens naar het aanbod van private lease auto’s te kijken.

Loading