Kort nieuws

* Sauber heeft bevestigd dat haar nieuwe bolide, de Sauber C23, afgelopen vrijdag in Milaan door de crashtest is gekomen. Volgens het team hebben de ingenieurs slechts enkele kleine aanpassingen aan de bolide moet maken.

* Bernie Ecclestone heeft in een fax laten weten dat de stad Hyderabad favoriet is voor de Grand-Prix van India. Binnenkort wil Ecclestone een Grand-Prix van India op de kalender zetten, hiervoor zijn diverse steden in de race.

* Er zullen géén tweezitter races gereden worden tijdens de Formule 1 weekenden. Een voorstel van Minardi teambaas Paul Stoddart om elk raceweekend een celebrity tweezitter wedstrijd te houden werd door minimaal vier teams ondersteunt. De andere teams hadden enkele voorwaarden, ze wilden bijvoorbeeld de tweezitter zelf prepareren. Enkele teams stemden tegen omdat hun sponsors tegen waren.
Voor Stoddart is dit een teleurstelling, volgens hem had “nog nooit iemand een beter idee gehad”.

* Renault F1 teambaas Flavio Briatore gaat in juli een beslissing nemen over de Renault coureurs voor volgend seizoen. Daarnaast heeft Briatore ook Mark Webber onder contract, ook hier wil de Italiaanse teambaas pas in juli over gaan denken. Volgens geruchten heeft BMW Williams F1 team interesse in Webber.

Loading