Kritiek op Renault na crash Kubica

Een dag na de crash van Robert Kubica wordt de teambaas van Renault, Eric Boullier, bekritiseerd in de internationale pers.

Zo vraagt men zich in Engeland af waarom Boullier toestemming gaf om Kubica in een rally mee te laten rijden tussen twee belangrijke Formule 1 – tests door. Volgens ex-Formule 1 coureur Martin Brundle mogen de meeste Formule 1 – coureurs geen rally rijden en zou de deelname van Kubica aan de rally dan ook “crazy” zijn.

De bekende Formule 1 – fotograaf Darren Heath heeft ook zijn vraagtekens: “Is Formule 1 niet genoeg voor Kubica? Onverantwoordelijk om nu te crashen in een club auto. Zie dat Vettel, Alonso, en Hamilton niet zo snel doen.”

Een ander punt van kritiek is dat Kubica in een Skoda crashte terwijl hij een miljoenencontract heeft met Renault.

Eric Boullier veredidigd zich ondertussen:
“Ik had het natuurlijk kunnen verbieden. Maar ik wil geen coureurs die zich als robots moeten gedragen. Ik voel coureurs die vrij zijn en zich goed voelen. Voor Robert hebben wij toestemming gegeven omdat het in zijn hart zit, hij heeft het nodig om in balans te blijven. Natuurlijk kenden wij deze risico’s ook.”

Niki Lauda laat in Duitsland weten dat Robert Kubica alles in zich had om wereldkampioen te worden. Volgens Lauda kan hij dat nog steeds worden mits hij kan terugkeren in de Formule 1.

Loading