Mark Webber kiest voor Red Bull Racing

[photo1]Het team van Red Bull Racing heeft zojuist bekend gemaakt dat Mark Webber volgend jaar de teamgenoot wordt van David Coulthard. Webber die vorige week te horen kreeg van zijn huidige werkgever dat zij liever Alexander Wurz hadden in zijn plaats, is hiermee verzekerd van een racestoeltje voor volgend jaar. Ook David Coulthard heeft zijn contract bij Red Bull Racing verlengt en zal dus voor het derde achtereenvolgende jaar uitkomen voor het team van de energiedrankjesfabrikant.

“Ik ben erg blij dat we onze line-up voor volgend jaar bekend kunnen maken,” zo laat teambaas Christian Horner weten in een persverklaring. “Hij leidt het team geweldig en heeft nog steeds de vorm die hij in 2005 ook had. Dit seizoen heeft hij het eerste podium van het team gescoord en hij racet met passie, betrokkenheid en motivatie. Het verlengen van zijn contract was dan ook van beide kanten een meer dan logische keuze.”

“Wat Mark betreft hebben we hem gekozen om een aantal redenen”, vervolgt Horner. “Als eerste heeft hij natuurlijk de snelheid, en als tweede heeft hij de toewijding om successen te kunnen boeken. We naderen een nieuwe fase in de geschiedenis van Red Bull Racing en Mark bleek een ideale kandidaat daarvoor,”

Hiermee lijkt het doek definitief gevallen te zijn voor Christian Klien bij Red Bull Racing. “Ik wil Christian graag bedanken voor zijn inzet voor het team tijdens de afgelopen twee seizoenen. Hij zal racecoureur blijven tot het einde van dit seizoen en we zullen hem tijdens deze periode de volledige steun geven,” zo besluit Horner zijn dankwoord aan Christian Klien.

Mark Webber is uiteraard erg blij met de deal. “Het is geweldig dat ik deel ga uitmaken van dit team. Het team doet er alles aan om successen na te streven en de eenheid binnen het team valt me op.”
Mark Webber verruilde twee jaar geleden het toenmalige Jaguar, dat aan het eind van dat jaar werd overgenomen door Red Bull, voor het team van Williams. Een (geheel) onbekend team is het dus niet voor de Australiër.

“Toen ik in 2004 Jaguar verruilde voor Williams had ik het idee dat de renstal bij Dieter Mateschitz in goede handen was. Als team werkt men erg realistisch en weet welke doelen men wil bereiken. Ik hoop dat ik veel ervaring kan meebrengen naar het team en zo veel mogelijk punten kan scoren. Hopelijk kan ik bij en met Red Bull Racing mijn beste seizoen ooit zal rijden. Ik kijk er naar uit om samen te werken met David Coulthard en de rest van het Red Bull Racing team,” besluit Mark Webber.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading