Red Bull ziet voorlopig geen toekomst in Klien en Doornbos

[photo1]Robert Doornbos en Christian Klien hoeven volgend jaar niet te rekenen op een racestoel bij Red Bull. Het Oostenrijkse team heeft bevestigd dat zowel Klien als Doornbos niet als Grand-Prix coureur zullen worden aangesteld, beide coureurs kunnen bij het team hoogstens rekenen op een teststoeltje.

Doornbos rijdt dit jaar als vrijdagcoureur bij Red Bull, zijn manager bevestigde eerder dat de toekomst van de Rotterdammer voor 99% rond was. Dat lijkt toch iets te voorbarig zijn geweest nu Red Bull gisteren tegenover Formule 1 bevestigde de Nederlander niet te willen aanstellen als Grand-Prix coureur. De manager van Doornbos is in gesprek met enkele topteams over een teststoel voor volgend seizoen, daarnaast lonken ook de Amerikaanse Champcar series. Een racestoel in de Formule 1 lijkt voorlopig een utopie voor Doornbos, tot nu toe werd hij met geen enkel team in verband gebracht.

Klien die al drie seizoen als racecoureur voor Red Bull rijdt boekt volgens zijn team te weinig progressie. Ondanks dat Klien net als Red Bull Oostenrijker is lijkt alles erop dat hij aan het einde van dit seizoen plaats mag maken voor een andere coureur.
“Voor nationale sentimenten is bij ons team geen plaats”, zegt Red Bull eigenaar Dieter Mateschitz. “We willen gewoon de beste coureurs die beschikbaar zijn. Als je met je derde seizoen in de Formule 1 bezig bent, word je niet sneller. Je wint hooguit aan ervaring, maar in seconden scheelt het niets.”

Red Bull was eerder al kritisch over Klien, het is zo goed als zeker dat Red Bull volgend jaar met David Coulthard en Tonio Liuzzi aan de start zal staan.

Peter Gloudemans
F1News.nlB

Loading