Jacques Villeneuve verlaat BMW Sauber per direct

[photo1]Jacques Villleneuve die afgelopen weekend al werd vervangen door Robert Kubica, heeft met het team een overeenstemming bereikt om het contract voor dit seizoen per direct te ontbinden. De reden die Villeneuve en Sauber geven voor de breuk is dat het team de Canadees geen zekerheid kon geven voor komend seizoen. BMW Sauber heeft laten weten de beslissing van Villeneuve te respecteren.

“Jacques heeft dit jaar goed voor ons gepresteerd. Tijdens de Grand Prix van Maleisië heeft hij de eerste punten voor het BMW-team gescoord. Daarnaast heeft hij een belangrijk aandeel gehad in de totstandbrenging van het nieuwe BMW-team en de ontwikkeling van de auto. Na het ongeluk van Jacques in Hockenheim heeft het team besloten de opties voor volgend jaar te bekijken, inclusief het beoordelen van Robert Kubica in een racesituatie,” zo liet BMW motorsportdirecteur Mario Theissen weten.

“Onze beslissing om na te denken over de coureurs voor volgend seizoen heeft natuurlijk gevolgen gehad voor de positie van Villeneuve. We begrijpen dat het moeilijk voor Jacques is om zich 100% te geven en voor ons te blijven rijden als zijn toekomst bij ons onzeker is. We respecteren zijn positie en wensen hem het beste toe voor de toekomst”, besluit Theissen.

Voor Robert Kubica, die afgelopen weekend zijn eerste Formule 1 Grand Prix reed, zal de resterende races van dit seizoen gaan rijden in plaats van Villeneuve. Gister kende de Pool al een goed debuut door als zevende te finishen in een chaotisch verlopen Grand Prix. Lang kon Kubica niet van dit resultaat genieten, na de race werd zijn wagen twee kilo te licht bevonden en werd hij uit de uitslag geschrapt.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading