McNish naar CART?

[photo1]CART president Chris Pook heeft tijdens een interview met CART-Radio bekend gemaakt dat Allan McNish wellicht naar CART komt. Er gaan al langer geruchten dat McNish het veld moet ruimen bij Toyota, echter dit wordt tegengesproken door beide partijen.

Kandidaten voor het zitje zijn onder andere Ryan Briscoe en de huidige leider van het CART-kampioenschap Christiano da Matta. Da Matta heeft al eerder een test gedaan voor Panasonic Toyota Racing, dit beviel zowel Toyota als da Matta erg goed. Newman-Hass, het CART team waar da Matta op dit moment rijdt, heeft voor 2003 een contract met Christiano da Matta en vraagt een afkoopsom van 10 miljoen dollar. Hoewel dit veel geld is zal Toyota dit graag neerleggen voor een getalenteerde coureur als da Matta.

Van Jacques Villeneuve wordt ook gezegt dat hij zal terugkeren in CART. Deze voormalig CART kampioen en Indy500 winnaar zou zijn rentree maken bij Player’s Forsythe, het team waar hij kampioen mee werd.

Villeneuve’s manager Craig Pollock is ook onderwerp van gesprek, hij zou een eigen team willen beginnen. Dit is echter onwaarschijnlijk omdat Pollock in gesprek is met Tom Walkinshaw over een eventuele overname van Arrows GP. Het feit dat Arrows de Hongaarse en misschien Belgische Grand Prix mist, bemoeilijkt deze vergaande onderhandelingen.

Loading