Mercedes koopt McLaren?

[photo1]Volgens de laatste geruchten in de paddock is Mercedes erop uit om het team van McLaren volledig in handen te krijgen. Op dit moment heeft het Duitse concern 40% van McLaren in handen.

McLaren teambaas Ron Dennis heeft 30% van de aandelen van Mclaren in handen, volgens de Duitse pers heeft Dennis tijdens de grand-prix van Duitsland een overeenkomst met Mercedes getekend om zijn aandelen te verkopen.

Mansour Ojjeh, een ondernemer uit Syrie en sponsor van McLaren, heeft de resterende 30% van de aandelen in handen. Mercedes zou ook met Ojjeh in gesprek zijn over een overname van de aandelen.

Mercedes is op dit moment de enige autofabrikant die in de Formule 1 actief die niet een Formule 1 team volledig in handen heeft. McLaren en Mercedes werken samen sinds 1995 en hebben inmiddels twee wereldkampioenschappen Formule 1 gewonnen. De laatste jaren zijn de resultaten echter teleurstellend te noemen, daarom zou Mercedes zijn invloed op McLaren willen vergroten.

Een andere redenen voor Mercedes om McLaren volledig over te nemen is haar sportwagenprogramma. McLaren produceert in samenwerking met Mercedes de sportwagen Mercedes-Benz SLR McLaren. Deze auto is succesvol en concurreert met Ferrari.

Mercedes zou nu plannen hebben om samen met McLaren een nieuwe sportwagen te introduceren, hiervoor zou het Duitse concern echter wel eerst 100% van de aandelen van McLaren in handen willen hebben.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading