Midland F1 koopt Jordan?

[photo1]Mogelijk zien we het nieuwe Formule 1 team Midland F1 sneller in de Formule 1 dan menigeen denkt. De eigenaar van Midland F1, Alex Shnaider, werd afgelopen week diverse malen bij Jordan gespot om te praten over een overname van de Formule 1 renstal van Jordan.

Het kost Midland F1 ruim 50 miljoen Euro om zich in te schrijven voor het Formule 1 wereldkampioenschap van 2006. Voor het nieuwe Russisch/ Canadese team zou het goedkoper kunnen zijn om Jordan over te nemen. Met Jordan koopt het team een inschrijving en kan het volgend jaar al aan de Grand-Prix deelnemen.

Eerder liet Shaider al doorschemeren interesse te hebben om een van huidige Formule 1 teams over te kopen. Eddie Jordan praat ook met Christian Horner. Horner, eigenaar van het Formule 3000 team van Arden International, wil een belang nemen in het team van Jordan.

Volgens velen probeert Jordan door middel van “Midland F1 geruchten” de prijs van zijn team op te krikken, hiermee probeert de Ier zijn aandelen voor een groter geldbedrag aan Horner te verkopen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading