Prodrive koopt Aston Martin?

Morgen zal Prodrive zeer waarschijnlijk bekend maken dat het de Britse autofabrikant Aston Martin heeft gekocht. Prodrive is het bedrijf van voormalig Benetton teambaas David Richards. Prodrive wil volgend jaar haar debuut maken in de Formule 1 en zal dit mogelijk onder de naam Aston Martin doen.

Aston Martin is nu nog in handen van Ford. Prodrive en Aston Martin hebben alle nauwe banden. Prodrive helpt mee met de ontwikkeling van de Aston Martin auto’s en was ook verantwoordelijk voor de deelname van Aston Martin aan de 24 uur van Le Mans.

Prodrive wil volgend jaar een chassis van een ander Formule 1 team kopen. Het ligt het meest voor de hand dat dit chassis zal worden uitgerust met een Cosworth motor. Cosworth is dit jaar niet in de Formule 1 actief. Dit jaar mag er niet meer ontwikkeld worden door de motorfabrikanten, daarom zal de achterstand van Cosworth niet groot zijn.

Prodrive krijgt de steun van de investeringsmaatschappij Naeem Capital. Dit is een investeringsmaatschappij uit Saoedi-Arabië. Deze investeringsmaatschappij investeert vooral in het Midden Oosten maar ziet Aston Martin als een mooi uithangbord.

Prodrive bouwt momenteel een nieuwe fabriek in Engeland. Deze fabriek zou onderdak moeten gaan bieden aan een Formule 1 renstal en aan Aston Martin. Momenteel is Prodrive vooral in het wereldkampioenschap rally actief.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading