Ralf Schumacher officieel naar Toyota

Het slechts bewaarde geheim van de Formule 1 is vandaag officieel bekend gemaakt. Ralf Schumacher zal de komende drie jaar, met ingang van 2005, voor de Formule 1 renstal van Toyota rijden.

“Wij zijn blij bekend te kunnen maken dat Ralf Schumacher volgend jaar voor ons zal rijden”, aldus Toyota teambaas Tsutomu Tomita. “Hij heeft bewezen erg snel te zijn, zijn ervaring zal van grote waarde zijn voor ons team. We hebben nog geen teamgenoot voor hem, we hebben ook geen haast om deze te vinden. Oliver Panis en Cristiano Da Matta doen het goed, we overwegen om één van hem volgend jaar opnieuw voor ons uit te laten komen. Er zijn nog acht Grand-Prix te gaan, voorlopig hebben we als doel om in deze resterende Grand-Prix zoveel punten als mogelijk te behalen.”

Het BMW Williams F1 team kan dus op zoek naar twee nieuwe coureurs. Hiervoor zijn onder andere Antonio Pizzonia, Mark Webber van Jaguar, en Jacques Villeneuve in de running. Laatst genoemde is dit weekend gast tijdens de Grand-Prix van Groot-Brittannië.