Red-Bull wil A1-Ring kopen

[photo1]Drankenfabrikant Red-Bull is onderhandeling om het circuit A1-Ring te kopen. Op de A1-Ring wordt de Grand-Prix van Oostenrijk verreden.

Red-Bull dat eigendom is van de Oostenrijker Dietrich Mateschitz hoopt de deal voor januari 2003 rond te hebben. Gisteren gaf Mateschitz nog een interview op de Oostenrijkse zender ÖRF, daarin vertelde de Oostenrijker dat alles er zeer goed uit zag.

Red-Bull wil ook een overeenkomst aangaan met de Oostenrijke Autosport bond. Deze bond huurt het circuit van de huidige eigenaar voor de Grand-Prix. Volgens de Autosport bond OAMTC is het zo goed als zeker dat Red-Bull de nieuwe eigenaar van het circuit word.

[photo2]”Het klopt dat we in onderhandeling zijn om het circuit A1-Ring over te nemen” aldus Dietrich Mateschitz. “De onderhandeling zijn in een vergevorderd stadium. We willen het circuit gaan gebruiken als opleidingscentrum voor onze coureurs. Deze krijgen dan de kans om zich op het prachtige circuit van de A1-Ring te ontplooien tot een volwaardig coureur. Als het mogelijk is willen we ook een cursistengebouw gaan bouwen voor jonge coureurs.”

Red-Bull was dit jaar sponsor van Arrows, Enrique Bernoldi, en Sauber. De drankenfabrikant had grote interesse om het team van Arrows over te nemen, de onderhandelingen liepen echter stuk. Volgend seizoen zal Red-Bull Enrique Bernoldi en Sauber opnieuw gaan sponsoren.

Loading