Regenval bepaalt training Doornbos

[photo1]Zware regenval zorgde er vandaag voor dat Robert Doornbos nagenoeg geen ronden kon afleggen op het circuit van Spa-Francorchamps. De 23-jarige Rotterdammer in Italiaanse dienst legde enkel in de ochtendsessie 8 ronden af op het circuit waar zijn carrière vorig jaar een kickstart kreeg.

Nadat het in de ochtenduren flink geregend had in de Belgische Ardennen ving Robert Doornbos om 11:00 uur zijn thuis Grand Prix aan op een opdrogende baan. Het eerste half uur van deze eerste vrije training werd voornamelijk gebruikt door de vrijdagtesters om de baan ‘droog’ te rijden. Doornbos, die alleen het laatste kwartier in actie kwam in zijn Minardi PS05, zette in 9 ronden een snelste tijd neer van 1:54.973 die hem P19 opleverde.

Het grillige weer rond het heuvelrijke circuit gooide ook in de tweede vrije training roet in het eten. Door de hevige regenval bleek het onmogelijk voor alle rijders om kilometers te maken. Doornbos koos bij aanvang van de sessie wel het asfalt, maar moest zijn run al in de eerste ronde afbreken wanneer Vitantonio Liuzzi een ‘code rood’ veroorzaakte.

Robert Doornbos: “Het voelt supergoed om terug te komen op het circuit waar mijn carrière in 1998 begonnen is en waar ik vorig jaar mijn F1 debuut afdwong. Jammer dat alle fans vandaag weinig actie hebben gezien door het slechte weer. Vanmorgen hebben we slechts één zogenaamde baseline run gedaan om een eerste indruk te krijgen. Ik hoop dat het weer morgen beter is, zodat ik iedereen op de tribunes meer kan laten zien!”

Bron: Insight F1 Motorsport Report

Loading