Ricciardo trapt unieke veiling Catawiki af in Amsterdam

De meeste voorbijgangers in Amsterdam hebben donderdagavond toch even vreemd gekeken toen Daniel Ricciardo met de welbekende brede glimlach op een boot met de STR07 voorbij kwam varen.

Met deze speciale boottocht in de Amsterdamse grachten werd de nieuwe online veiling A Decade of Daniel’ van Scuderia AlphaTauri op Catawiki, de online marktplaats voor bijzondere objecten, onthuld. De veiling staat in het teken van Ricciardo’s Formule 1-carrière en bevat verschillende objecten uit zijn loopbaan. Dit biedt fans de kans om een stukje van zijn racegeschiedenis te bemachtigen. Een deel van de opbrengst van de veiling wordt gedoneerd aan de non-profitstichting Wings for Life, die zich inzet voor onderzoek naar ruggenmergletsel.

De fans kunnen op Catawiki bieden op de STR07 maar ook enkele unieke onderdelen zoals de versnellingsbak. Daarnaast is er een uniek gesigneerd racepak en balaclava.

De veiling maakt deel uit van een serie van vijf online veilingen die dit jaar worden aangeboden, met als doel de exclusieve wereld van de Formule 1 toegankelijker te maken voor gepassioneerde fans. In totaal gaan er dit jaar meer dan 300 verzamelobjecten onder de hamer. De eerste veiling brak alle records op Catawiki en trok meer dan 200.000 unieke bezoekers, van Japan tot Hawaï, en telde meer dan 2.500 biedingen. Deze enorme respons van de fans weerspiegelt de grote populariteit van sportmemorabilia; een van de snelst groeiende categorieën op Catawiki.

“Ik weet nog dat ik de STR7 startte op de dag van de race, het gaf me kippenvel. Ik voelde veel zelfvertrouwen in de auto”, zegt Daniel Ricciardo, de Scuderia AlphaTauri coureur. “Ik vind het geweldig om racefans de kans te geven om bijzondere objecten uit de eerste jaren van mijn racecarrière te bezitten!”

Marc Jans, Formule 1-expert bij Catawiki, zegt: “Dat we Daniel Ricciardo’s debuutauto bij Scuderia Toro Rosso kunnen veilen, is echt iets heel bijzonders. Vooral omdat deze auto nu niet alleen het asfalt heeft getrotseerd, maar ook de Amsterdamse grachten, wat een uniek hoofdstuk toevoegt aan de weg die deze auto heeft afgelegd.”

De online veiling A Decade of Daniel’ met meer dan 70 speciale objecten is nu geopend op Catawiki en fans kunnen hun bod plaatsen tot 3 september 2023. De volgende veilingen van Scuderia AlphaTauri en Catawiki vinden plaats in september, november en december van dit jaar.

Fotograaf: Cas Poldermans en Michel Dedding