Rosberg vestigt record

[photo1]Nico Rosberg heeft bij zijn debuut in de Formule 1 voor Williams Cosworth meteen een record gevestigd, de 20-jarige coureur is de jongste coureur ooit die tijdens een Grand-Prix de snelste ronde reed. Rosberg neemt het record over van Fernando Alonso die op 21-jarige leeftijd de snelste ronde tijden een race neerzette.

Rosberg reed gisteren een ijzersterke race die hij als 7e beëindigde, daarmee behaald de coureur meteen 2 WK-punten tijdens zijn debuut. Een dag na de race zijn de reacties lovend, zelfs Formule 1 icoon Jackie Stewart liet weten verrast te zijn.
“Ik kan me niet herineren dat een coureur zo goed in de Formule 1 debuteerde”, aldus Stewart. “Ik werd 6e tijdens mijn eerste race maar Nico Rosberg moest vanuit het achterveld komen en rijdt meteen de snelste ronde tijdens zijn debuut, ik denk dat niemand dat ooit gedaan heeft! Hij weet hoe hij moet inhalen, en dat laat hij zien.”

Volgens Williams was Rosberg zelfs als derde geëindigd als hij de eerste ronde niet met Nick Heidfeld in aanraking was gekomen. Volgens Williams kostte dit incident Rosberg ruim 45 seconden. Voor het team van Williams was het sowiezo een sterke race, het team eindigde tegen de verwachtingen in meteen met beide auto’s in de punten

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading