Rotatie Spa met Nurburgring?

Bernie Ecclestone speelt met het dee om de Grand Prix van België slechts om de twee jaar op de Formule 1- kalender te zetten. Dat zei hij in een interview met het Duitse blad Motorsport Aktuell. Daarin maakte hij duidelijk dat hij de race in Spa-Franchorchamps wil laten roteren met de Nurburgring. Ondanks dat men in Hockenheim met financiele problemen te kampen heeft, wil hij de race ieder jaar op de kalender zetten.

“We zouden afwisselend op de Nurburgring en in Spa kunnen rijden.” liet de kleine grote man noteren in het Duitse blad. “Die twee zijn praktisch toch buren.”

Bij de organisator van de Belgische Grand prix, Andre Maes, maakt men zich geen zorgen: “Er bestaat een contract waarin staat dat we een jaarlijkse Grand Prix hebben in Spa-Francorchamps tot en met 2012. Een beurtrol kan dus ten vroegste in 2013. Als Ecclestone met goede voorwaarden komt voor een beurtrol, dan valt er misschien iets te bespreken. Voorlopig hebben we echter nog geen afspraak met hem.”

De steenrijke Brit liet ook zijn licht schijnen over de toekomst van de Formule 1. Volgens hem staat de GP van Canada, die dit jaar geschrapt werd omwille van financiele problemen, volgend jaar terug op de kalender. “Iedereen is dol op dat circuit en de stad. In 2010 keren we er terug. “Een nieuwe Amerikaanse race hoeven we niet meteen te verwachten “Vergeet Indianapolis. Daar keren we niet meer terug.”

De 76- jarige Brit verwacht wel een race in Korea “Ik hoop dat Korea snel klaar zal zijn, hopelijk al volgend jaar. India staat vanaf 2011 op de kalender.”