Sato lonkt naar Midland

[photo1]Takuma Sato zal niet bij B.A.R blijven nadat het team deze week bekend maakte dat Jenson Button en Rubens Barrichello volgend jaar de Grand-Prix zullen rijden. B.A.R wil Sato graag als derde coureur behouden, de Japanner heeft hier echter geen trek in.

“Ik blijf niet bij B.A.R”, aldus Takuma Sato. “Er is geen toekomst voor me bij het team. Button en Barrichello hebben allebei contracten voor meerdere jaren. Ik heb ook geen zin om te blijven. Ik kreeg woensdag pas na de bekendmaking te horen dat er niet langer een stoeltje voor me zou zijn. Natuurlijk had ik voor die tijd van mijn manager al gehoord dat er wat gaande was. Maar toch een telefoontje was wel op zijn plaats geweest, ik was op woensdag nota bene bezig met promotiewerk voor B.A.R.”

Sato schijnt zijn vizier nu op Midland (het huidige Jordan red.) gericht te hebben. De Japanner heeft enkele belangrijke sponsoren en natuurlijk veel Grand-Prix ervaring, dit zijn zaken die Midland voor volgend jaar graag in huis haalt. Naast Sato worden ook Christijan Albers, Tiago Monteiro en Anthony Davidson genoemd bij Midland voor volgend jaar.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading