Super Aguri stopt per direct met Formule 1

Het Japanse team van Super Aguri stapt per direct uit de Formule 1. Dat maakte teambaas Aguri Suzuki vandaag bekend. Gesprekken met de Weigl Group als mogelijk investeerder liepen uit op niets omdat Honda de deal tegenhield.

Het team kampte al sinds eind vorig jaar met financiele problemen omdat hoofdsponsor SS United niet met de benodigde betalingen over de brug kwam. Het team moest de ontwikkeling van de wagen gelijk stilleggen. Ook begin dit jaar kon het team nauwelijks testen wegens geldgebrek. Even leek er redding zijn in de vorm van de Magma Group maar deze investeerders trokken zich al terug voordat de handtekingen waren gezet.

Vervolgens was er dan de Weigl Group die wou investeren echter werd dat tegengehouden door Honda. De Weigl Group schijnt nog schulden te hebben bij Honda en daarom zou de deal niet door kunnen gaan.

Zo komt er dus een einde aan het kleine japanse team dat in 2006 debuteerde met de oude Arrows A22 en aan het einde van dat seizoen zelfs een 10e plek scoorde met Takuma Sato. Diezelfde Sato scoorde vorig jaar 4 punten ondermeer door Fernando Alonso brutaal voorbij te schieten. Onder meer Takuma Sato, Yuji Ide, Franck Montagny, Sakon Yamamoto en Anthony Davidson hebben gereden voor het team.

Loading