Teleurstellende Grand-Prix Jaguar

[photo1]Voor Jaguar is de Grand-Prix van Groot-Brittannië teleurstellend verlopen, Eddie Irvine crashte en Pedro De La Rosa finishte als elfde.

Eddie Irvine startte als achtiende en kwam na een ronde al als dertiende door. In ronde 23 spinde Irvine bij het uitkomen van de bocht Stowe van de baan. De La Rosa deed het goed door de bolide onder moeilijke omstandigheden op de baan te houden, de Spanjaard kwam als elfde aan de finish.

Het team vertrekt nu naar Monza, daar zal het woensdag beginnen met testen.

[photo2]Niki Lauda (Directeur)
“Het is een lang en moeilijk weekend geweest. We hebben veel geleerd over ons nieuwe pakket, echter we zijn nog te langzaam om echt tevreden te zijn. Zoals ik al zei gisteren kwamen we hier met heel weinig data over het nieuwe pakket, we gaan de verzamelde data analyseren en we deze verder op het circuit van Monza.”

“Nadat we race als laatste moesten aanvangen hadden we geen mogelijkheid om te gokken met onze strategie” aldus De La Rosa. “We konden kiezen tussen droogweerbanden en regenbanden, ik koos voor de regenbanden. Na twee ronden verloor ik grip, we hadden voor de intermediates moeten gaan. Ondanks dat heb ik mijn best gedaan, iedereen moest immers gokken. We hebben data verzameld en we hebben nu een goede basis voor de Franse Grand-Prix.”

Eddie Irvine
“Ik ben teleurgesteld om te crashen tijdens mijn thuis Grand-Prix. Ik maakte een goede start en genoot ervan totdat ik uitviel. De Britse fans hebben heel wat inhaalacties gezien, ik passeerde vijf bolides in mijn eerste ronde. Na de bandenkeus was de grip zo slecht, bij het uitkomen van Stowe spinde ik, de bolide stond vast in het grind. Einde race, met elf bolides aan de finish is het moeilijk om te finishen, sommige hadden geluk, sommige pech.”

Loading