Toyota scoort eerste WK-punt

[photo1]Debutant Toyota scoorde vandaag tijdens zijn allereerste Grand-Prix een WK-punt. De Fin Mika Salo pakte dit punt nadat hij in de eerste ronde nog bij een crash betrokken was.

“We hadden een fantastische race” aldus Salo. “Onderdelen van diverse bolides beschadigden mijn bolide in de allereerste ronde, ik moest de pits inkomen en daar werd de achterwielophanging verwisselt. Ik ben heel blij voor het team, ze hebben echt heel hard gewerkt dit weekend. Ik al veel punten behaalt in mijn loopbaan, maar dit is toch wel het belangrijkste punt”.

Voor McNish ging het allemaal wat minder goed, de Schot was ook betrokken bij de startcrash maar kon daar niet meer wegkomen.

“Ik ben heel teleurgesteld omdat ik geen enkele ronde heb kunnen volbrengen” verteld McNish. “Maar ondanks dat ik de race niet gefinisht heb, heb ik dit weekend toch een heleboel ervaring opgedaan. Ik blij voor Mika Salo, hij heeft het fantastisch gedaan”.

Toyota test volgende week op het testcircuit van Paul-Ricard. Stéphane Sarrazin zal daar zijn testdebuut maken. Toyota zal op 7 en 8 maart op Paul-Ricard testen, het circuit is gesloten voor de buiten wereld.

Loading