Toyota test in Japan, Briscoe mag wachten

De Schot Alan McNish beëindigde vandaag een driedaagse test op het circuit van Suzuka. Toyota testte het nieuwe prototype samen met Mika Salo en Alan McNish

McNish kwam vandaag in actie, hij reed 52 ronden en reed en snelste tijd van 1.38.89 seconden. Mika Salo kwam gisteren en eergisteren in actie, de Fin reed 102 ronden en zette een beste tijd van 1.38.02 seconden neer.

Beide coureur concentreerde zich op het verzamelen van data over het circuit, het verbeteren van de launch control en het zogenaamde “engine mapping”.

“Voor mij was het een goede test” verteld Mika Salo.”We hebben geen enkel nieuw onderdeel getest maar wel veel geleerd over het circuit. Het was leuk om terug in Japan te zijn en te zien dat er veel interesse in Toyota F1 was.”

Toyota testte onder zonnige omstandigheden, alleen op maandag viel er wat regen.

De 20-jarige Ryan Briscoe kon nog even wachten met het maken van zijn Formule 1 debuut. Toyota heeft de jonge Australiër een test beloofd, maar vooralsnog mocht Briscoe niet achter het stuur kruipen. Briscoe staat te boek als een groot talent en won dit jaar het Formule Renault kampioenschap. Volgens insiders maakt Briscoe een kans om bij Toyota officiële testcoureur te worden.

Loading