Verstappen bijna rond met Jordan

[photo1]Volgens het Algemeen Dagblad lopen de gesprekken tussen Jos Verstappen en de Formule 1 renstal van Jordan zeer voorspoedig. De sponsors van de Limburger onderhandelden maandag met teambaas Eddie Jordan en Michel Perridon van hoofdsponsor Trust ziet het helemaal zitten. “We verwachten begin januari een contract voor komend jaar te ondertekenen.”

Perridon heeft bij Jordan de eis neergelegd dat Verstappen eerste rijder wordt, zodat hij over het beste materiaal kan beschikken en daar kan niet over worden onderhandeld. “Dat hebben we bij Jordan duidelijk neergelegd. Om het team weer naar de subtop van de Formule 1 te helpen, moet naar Jos in zijn positie als eerste rijder geluisterd worden.”

Als tweede rijder is de Schot Allan McNish in beeld. Zijn voordeel is dat hoofdsponsor Benson&Hedges graag een Britse coureur in het team wil hebben. Bovendien geniet McNish de steun van motorenleverancier Cosworth. Dat is belangrijk, omdat Jordan komend seizoen de Ford Cosworth motor waar Jaguar afgelopen seizoen mee verraste tot zijn beschikking krijgt.

Perridon verwacht dat alleen de sportieve eisen van Verstappen een struikelblok kunnen zijn in de onderhandelingen. Over de financiën maakt hij zich minder zorgen. “We willen koste wat het kost zo’n seizoen als dit jaar met Minardi voorkomen”, aldus Perridon. “Het team moet vooruit willen en niet gehinderd worden door al te grote financiële problemen. Als dat wel het geval is, dan houden Har Muermans (eveneens sponsor, red.) en ik onze centjes op zak en kijken we of er in het verloop van het seizoen niet elders een betere mogelijkheid ontstaat.”