Vettel officieel bevestigd als Red Bull coureur

[photo1]De geruchten zijn waarheid geworden, Sebastian Vetter rijdt in 2009 voor Red Bull Racing. Vettel zal teamgenoot worden van Mark Webber die al eerder werd bevestigd.

“Nadat David Coulthard liet weten te willen stoppen was het geen hele moeilijke beslissing om Vettel als zijn opvolger aan te wijzen”, aldus Christian Horner. “Het lijkt me de meest logische keus. Hij is pas 21 jaar en heeft pas 17 grand-Prix gereden maar ik denk dat hij er klaar voor is. Hij heeft bewezen de snelheid te hebben. Met Mark Webber en Sebastian Vettel hebben we in 2009 een hele sterke line-up.”

Ook Vettel is blij met het nieuws:
“Het is altijd goed als vroeg in het seizoen te weten wat je volgend jaar gaat doen. Ik maak al sinds 2000 deel uit van de Red Bull familie. Ik heb altijd goede support gekregen en voel me thuis bij het team. Ik denk dat Red Bull voldoende potentieel heeft dus dit lijkt me een goede move te zijn. Sinds ik bij Red Bull zit is het natuurlijk altijd mijn droom geweest om voor het seniorenteam uit te komen, deze droom wordt nu eindelijk waarheid.”

“Ik wil Scuderia Toro Rosso graag bedanken voor de kansen die ik heb gekregen. Ik blijf me de tweede seizoenshelft volledig inzetten voor het team. Ik zal proberen het team terug te betalen door mijn best te doen en enkele mooie resultaten te behalen.”

GP2 coureur Bruno Senna wordt bij Scuderia Toro Rosso genoemd als vervanger van Vettel.

Loading