Williams heeft KERS werkend

Het is het Williams F1 team na 1,5 jaar ontwikkelen eindelijk gelukt, het heeft haar KERS-technologie werkend.

Williams koos vorig jaar niet zoals alle andere teams deden voor het gebruik van een accu maar een vliegwiel. De KERS-technologie op basis van een vliegwiel zou voordelen hebben maar uiterst gecompliceerd zijn.

Uiteindelijk nam Williams zelfs een bedrijf over dat hybride-technologie ontwikkelde, dit bedrijf werd omgedoopt in Williams Hybrid Power. Via Williams Hybrid Power wil Frank Williams hydride technologie ontwikkelen en deze verkopen

Gisteren reed op de Nordschleifde voor het eerst een Porsche rond die gebruik maakte van het KERS-systeem van Williams. De Porsche eindigde als derde en profiteerde van de extra paardenkrachten die de technologie van Williams genereerde.

Tijdens de 24 uur van de Nurburgring zal Porsche opnieuw van de technologie gebruik maken. Helaas voor Williams kan het KERS-systeem dit jaar nog niet in de Formule 1 worden gebruikt, dit hebben de teams met elkaar afgesproken. Mogelijk komt KERS volgend jaar terug in de Formule 1, het is in ieder geval begrijpelijk dat Williams hier groot voorstander van is.

(pg)