Wilson voor drie jaar naar Minardi

[photo1]KL Minardi heeft vandaag bekend gemaakt gekozen te hebben voor Justin Wilson, dit betekent dat het “Double Dutch” principe definitief van de baan is. Na het winnen van het internationale F3000 kampioenschap in 2001 vertrok Wilson naar Spanje om daar, niet onverdienstelijk, Telefonica Worldseries te gaan rijden.

Wilson’s lengte was gedurende zijn aanloop naar de Formule 1 vaak een probleem, dit verhinderde hem ook in 2001 bij Jordan te gaan rijden. Wilson maakte hier een reële kans, echter tijdens een test bleek zijn lengte een dusdanig probleem te zijn, dat zijn kansen tot minimaal geslonken waren.

Naast Jos Verstappen maakte Paul Stoddart eerder ook al bekend graag Wilson in zijn team te hebben, hier werd al rekening mee gehouden bij het ontwerpen van de nieuwe Minardi PS03. Een paar weken geleden paste Wilson een stoeltje bij het Italiaanse team, toen bleek dat er geen problemen waren, maakte dit de weg vrij voor Wilson.

Paul Stoddart: “Na het passen van een stoeltje enkele weken geleden, waarbij werd vastgesteld dat Justin zich comfortabel zou voelen in de nieuwe Minardi, is er nauw contact geweest met zijn management in een poging de zaken rond te krijgen zodat hij komend seizoen voor ons kan rijden.”

“Zoals voor veel jonge coureurs, is het ultieme doel de Formule 1 bereiken” zegt Wilson. “Die droom is voor mij nu werkelijkheid geworden, maar waarschijnlijk geloof ik het nog niet echt voordat ik voor het eerst achter het stuur van de nieuwe Minardi heb gezeten. Veel mensen hebben me geholpen om tot dit punt in mij racecarrière te komen, maar in bijzonder wil ik mijn vader, Keith, voor zijn enorme support en aanmoediging, Jonathan Palmer, voor zijn waardevolle begeleiding en advies, en Paul Stoddart, dat hij me de kans gaf te bewijzen wat in de Formule 1 kan doen met een Minardi. Een mogelijkheid als deze krijg je maar een keer in je leven, en ik wil er het beste van maken.”

Loading