FIA trekt licentie Yuji Ide in

Yuji Ide zal dit seizoen definitief niet meer terugkeren in de Super Aguri. De FIA heeft de superlicentie van de Japanner ingetrokken. Ide kende een moeizame start van het seizoen, hij spinde vaak en moest veel toegeven op zijn teamgenoot Takuma Sato.

“Het spijt ons voor Yuji, maar we moeten wel”, reageerde Super Aguri in een communiqué. “Omdat de FIA het ons heeft opgedragen. Wij vinden het ook jammer. Super Aguri en het Japanse bedrijf A.Company zullen elders een stoeltje voor Yuji zoeken, zodat hij mogelijk in de toekomst alsnog kan terugkeren in de Formule 1.”

Voor de Grand Prix van Europa op de Nürburgring had het team van Aguri Suzuki, Yuji Ide al op last van de FIA plaats laten maken voor Franck Montangy. Ide veroorzaakte tijdens de Grand Prix van San Marino een crash toen hij op de wagen van Christijan Albers inreed die vervolgens meerdere malen over de kop sloeg.

De Fransman zal ook tijdens de Grand Prix van Spanje en Monaco in actie komen voor het Japanse team. Het team is nog in onderhandeling met een vaste vervanger voor Ide, en heeft laten weten ook graag een derde rijder te willen aantrekken.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading