Hamilton blij met eerste dag

Lewis Hamilton domineerde vrijdag zowel de eerste als de tweede sessie. Toch ziet de Brit nog ruimte voor verbetering met het oog op de kwalificatie.

“Sepang is een hele speciale plaats. Het is geen stop-start circuit, maar een vloeiende baan met hoge snelheden. Je moet de auto vloeiend van de ene bocht naar de andere brengen,” zei Hamilton na afloop van zijn twee succesvolle sessies.

“Ik denk dat we een goede dag hebben gehad. Ik had een goed gevoel in de auto, waarschijnlijk het beste dat ik ooit op dit circuit gehad heb. Elke keer als ik aankom op een circuit dit jaar, voelt het lichtjaren beter dan vorige keer, wat erg positief is.

“We proberen nog steeds een beter gevoel te krijgen voor de banden, maar we hebben positieve stappen gezet.

“Vanavond wil ik een paar veranderingen maken met mijn engineers. We weten nog niet waar de anderen staan, dus we moeten ons blijven richten op onze prestatie. Maar we zijn optimistisch dat we een kleine stap in de juiste richting hebben gemaakt.

“Hopelijk is het weer ook goed, voor de kwalificatie morgen,” ronde de voormalig wereldkampioen af.

Button werd respectievelijk derde en vijfde maar zag toch reden tot tevredenheid. “Het kostte me een tijdje om te wennen aan de auto vandaag. Ik was niet tevreden in het begin, ik kon geen goed evenwicht vinden.

“Maar, tegen het einde van de sessie begon het beter te lopen, en dat was bemoedigend. Het was mooi om te zien dat we aan het einde nog wat verbeteringen konden maken want het was bepaald niet wat ik wilde.

“Langzaam maar zeker komen we er, en het begint vorm aan te nemen. Dat is bemoedigend. Ik weet niet wat het weer moeten gaat doen, maar ik zal er mee om gaan, wat het ook is!”

(JR)

Loading